Kovács Zoltán is elhagyhatja a karantént, a második tesztje is negatív

2020. augusztus 29., 11:59

Szerző:

Kovács Zoltán is részt vett azon a múlt szombati magánrendezényen, amelyet az Alapjogokért Központ rendezett meg egy kúria kertjében, és amelynek egyik résztvevőjéről, Hollik Istvánról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár ”futólag” találkozott is a kommunikációs igazgatóval, ezért az egészségügyi szakemberek és a hatóságok vizsgálatáig házi karanténba vonult - írja a hvg.hu. 

Kovács most egy Facebook posztban mondta el, hogy a második koronavírustesztje negatív is lett, így elhagyhatja a karantént.

„Részt vehetek hivatalos programjaimon és visszatérhetek a munkába. A ma 11 órakor kezdődő Országos Vadásznapon és a Zalai Vadászok Évadnyitó Rendezvényén megnyitó beszédet tartok és röviden szólni fogok az előttünk álló év fontos teendőiről, valamint a vadászati és természeti világkiállítás előkészületeiről” – közölte az államtitkár.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.