Kovács Zoltán ironizálva próbált visszaszólni Jean-Claude Junckernek

2018. december 15., 13:22

Szerző:

Twitteren szólt vissza Jean-Claude Junckernek Kovács Zoltán. A már nem kormányszóvivő, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár arra reagált, hogy az Európai Bizottság elnöke a brüsszeli EU-csúcsot lezáró sajtótájékoztatón álhírterjesztőnek nevezte Orbán Viktort. Juncker azt mondta, nem kizárólag külső forrásokból, hanem időnként európai uniós vezetőktől is származnak álhírek, például a magyar kormányfőtől.

Az azonnal Orbán védelmére siető Kovács szerint viszont a politikus tévedett, sőt:

– Jean-Claude Juncker minden bizonnyal „isiásza” miatt összekeveri a műfajokat: az álhírt a véleménnyel – reagált nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az ironikus megjegyzést egyébként, még szóvivő korábban többször is humorosnak szánt célozgatásokkal ágyazta meg Kovács. Emlékezetes ugyanis, hogy a július közepén megtartott NATO-csúcson Juncker dülöngélve jelent meg, alig tudott menni, többen támogatták. Akkor a szóvivője tisztázta, hogy a politikus nem volt részeg, hanem isiász gyötörte. Kósa Lajos ennek ellenére nem sokkal később alkoholistának nevezte Junckert, s most ismét erre utalhatott Kovács is a Twitteren.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.