Kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2017. december 20., 08:57

Szerző:

A Nemzeti immunizációs program keretében kötelezővé teszik a bárányhimlő elleni védőoltást – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lappal az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy a bárányhimlő elleni vakcinák beadása a jelenlegi védőoltási naptárba úgy illeszthető be a legjobban, ha az oltási sorozat két részletének beadása 15 és 18 hónapos életkorban, egy másik kötelező oltással egy időben történik.

Kötelező lesz a bárányhimlő elleni oltást beadatni
Fotó: Pixabay

Megtudták azt is, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz a kanyaró elleni immunstátus felmérése, vagyis megnézik, hogy immunis-e az érintett a betegségre. A szűrővizsgálat eredményétől függően a fogékony munkavállalók oltást is kapnak.

Bár korábban szó volt arról, hogy több, jelenleg fizetős védőoltás is ingyenes vagy támogatott lehet, úgy tűnik, végül csak a bárányhimlő elleni vakcinát teszik térítésmentessé. Illetve egyes egészségügyi dolgozók a kanyaró elleni oltást kaphatják meg önköltség nélkül.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.