A kormánypárti médiabirodalom ura szerint a magyar polgárok október 13-án arra szavaztak, hogy a kormányzat folytassa a munkáját

2019. október 22. 19:04 - szerző: MTI

Az önkormányzati választás nem a kormányról szól, a kormánynak folytatnia kell a munkát az Isten, haza, család, munka jelszavak jegyében - mondta az Alapjogokért Központ igazgatója, a kormányközeli médiabirodalmat irányító Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.

Szánthó Miklós a műsorban arról beszélt, hogy az önkormányzati választás eredménye és a jobboldali szavazóbázis érzete, hangulata között óriási szakadék van. A Fidesz-KDNP önmagához, korábbi eredményeihez képest nagyon jól teljesített október 13-án, ugyanakkor a túlzott várakozásokhoz képest alulteljesítettek – tette hozzá. 2010 óta a Fidesz-KDNP-nek

az idei októberi választás volt a legjobb belföldi teljesítménye,

ha a megyei listás szavazatokat, a megyei jogú városok és a főváros egyéni választókerületi szavazatait összesítjük, így ugyanis 52,29 százalékot értek el – emelte ki.

Szánthó Miklós
Fotó: Kovalovszky Dániel

Arra szavaztak a magyar polgárok, hogy a kormányzat folytassa a munkáját 

– mondta, megjegyezve: egy önkormányzati választás persze nem a kormányról szól jogi értelemben, bár megerősítheti azt, ahogyan most is történt.

Budapestről szólva elmondta: a főváros balliberális város, és azzal, hogy Karácsony Gergely ellenzéki elölt lett a főpolgármester, visszaállt a főváros a normál politikai üzemmódjába, egy balliberális orientációval. Jelezte: Budapest nem az ország, vidéken a kormánypártok taroltak. Nem áll meg attól a világ, hogy Karácsony Gergely lett Budapest főpolgármestere – tette hozzá.

Az igazgató felidézte:

a kormányzat eddigi célja az Isten, haza, család, munka volt, vagyis a keresztény Magyarország építése,

a haza védelme, a családok támogatása és a munkaalapú gazdaság kidolgozása. 

Az ellenzékről szólva azt mondta: az a típusú erkölcstelenség és hazafiatlanság, ami az elmúlt években jellemezte őket, abba az irányba mutat, hogy a legkisebb jóindulat sem várható el az ellenzéktől. Budapestet ugródeszkaként fogják használni arra, hogy destabilizálják az ország belpolitikai viszonyait – közölte, hozzátéve, hogy ebbe a csapdába a kormánynak nem szabad belesétálnia.