Kósa Lajos és Novák Katalin együtt kéri: legyen illetékmentes a testvérek közötti ajándékozás

2020. május 26., 18:50

Szerző:

Illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között a jövőben, illetve örökölhetnének is egymástól a kedden benyújtott fideszes törvényjavaslat szerint, amit Kósa Lajos és Novák Katalin adott be, számol be a hvg.hu.

Kósa Lajos hétfőn azt mondta: már 2010 augusztusában lehetővé tették az egyenes ági öröklés és ajándékozás illetékmentességét, vagyis, hogy a szülők a gyermekeiknek 18 százalékos illetékfizetés nélkül tudjanak ajándékozni, illetve örökölhessenek egymástól. Ezt három év múlva kiterjesztették a házastársak közötti kapcsolatokra,

és most a magyar gazdaság és költségvetés állapota lehetővé teszi, hogy a testvérek közötti kapcsolatokra is kiterjesszék az illetékmentességet.

A családok támogatása a legfontosabb, emelte ki a politikus.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.