Kósa Lajos megmagyarázta az aluljárók éjszakai lezárását

2018. november 20., 10:13

Szerző:

Kósa Lajos Mészáros Lőrinc tévéjében, az EchoTV kedd reggeli műsorában megmagyarázta, hogy miért van szükség a budapesti aluljárók lezárására éjszakánként – szúrta ki a 444.hu.

– Hát, két dolog, egyrészt ugye valamikor takarítani kell az aluljárókat, és azt könnyebb, ha nincs forgalom. De nem az aluljárókról van itt elsősorban szó, hanem a tömegközlekedési eszközöknek a váróiról. Az aluljárókat nem lehet úgy lezárni, hogy a közlekedést megakadályozzák, ott inkább csak amikor kicsi a forgalom, akkor inkább a takarítást kell máshogy szervezni. A pályaudvaroknak, meg az ilyen nagy tömegközlekedési eszközöknek az üzemszüneten kívüli részét, amikor nem mennek vonatok, nem mennek buszok, ott pedig ez egyszerű üzemeltetési kérdés, sokkal egyszerűbb és biztonságosabb üzemeltetni úgy, hogy amikor nincs forgalom, akkor lezárják

– mondta a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke.

A hvg.hu a birtokába került kormányzati előterjesztés alapján hétfőn azt írta, hogy a tervek szerint Budapest legnagyobb közlekedési csomópontjaiban éjszakára lezárnák az aluljárókat az utolsó metró után. Tarlós István főpolgármester elismerte, hogy ő kérte, hogy vizsgálják meg a nagyobb fővárosi aluljárók éjszakai lezárásának lehetőségét és következményeit.

Október 15-én életbe lépett életbe a szabálysértési törvénymódosítás, amely megtiltja az életvitelszerű közterületi tartózkodást. A tervezet illeszkedik az intézkedés-sorozathoz.