Kósa Lajos helyretette az egész ellenzéket

2019. január 10. 16:31 - szerző: 168 Óra

Kósa Lajos, a parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottság fideszes elnökeként szerepelt az Echo TV Napi aktuális című műsorában, ahol az ellenzéki tüntetésekre is reagált, és az MTVA székházánál történt eseményekre is reagált.

Az MSZP és a DK is kezdeményezte, a bizottság szerdai ülésén essen szó az MTVA-ban történt erőszakos esetekről, a rendőri intézkedés elmaradásáról, valamint Nikola Gruevszki szöktetéséről is. A Fidesz azonban nem vette napirendjére a témákat, ezért a két ellenzéki frakció tagjai kivonultak az ülésről.

Velkovics Vilmos műsorvezető kezdésként megjegyezte, hogy olyat nem láttunk korábban, hogy parlamenti képviselők csimpaszkodjanak lépcsőkön, vagy birkózzanak biztonsági őrökkel. – Ez akár lehetne rendészeti ügy is. Miért nem az? – tette fel a kérdést Velkovics.

Kósa szerint nem volt ilyen napirendi pont a bizottság ülésén, az ellenzéki javaslatokat pedig elutasították, ráadásul dokumentációt sem kaptak a napirendi pontokhoz. Hozzátette, hogy

az egész ellenzéki színjáték, ami a tévészékháznál történt, az előadóművészeti kérdés, az meg a kulturális bizottsághoz tartozik, forduljanak inkább oda.

Arra a kérdésre, hogy akkor ő nem tartja ezt egy fontos epizódnak, azt felelte, hogy fontos, de a helyén kell kezelni. 

– Színház volt az egész. Mesterséges, meglehetősen gyenge előadással. Kunhalmi Ágnes visszapattan a zárt ajtóról. A Csillagok háborújában lehetett ilyet látni, mint amikor Darth Vader a sötét erőt használta

– jegyezte meg, és kijelentette, hogy szánalmas az egész.

Véleménye szerint szerencsére Magyarország jogállam, és vannak intézmények, amelyek kivizsgálják a történteket, illetve javaslatokat tesznek, de ez nem egy parlamenti bizottság dolga.

A szakszervezetek január 19-re mindenkit demonstrációra hívtak, erre is reagált Kósa Lajos.

– Szombaton tüntetni? Sztrájkolni? Én meg meghirdetem, hogy az országot március 15-re munkabeszüntetésre hívom. 100 százalékos siker. Legalább a naptárat néznék meg

– állapította meg.

Kósa úgy véli, hogy a a szakszervezetek rájöttek arra, hogy a sztrájkolni a túlóratörvény ügyében teljesen értelmetlen, mert

„ha nem akarnak túlmunkát, akkor nem járulnak hozzá. Ennyi. Akkor nincsen”. 

Hozzátette, hogy volt a világon ismert rabszolgaság, Magyarországon nincs ilyen, és senki nem akar ilyet csinálni

Úgy gondolja, az egész politikai felfordulás az EP-kampány része, a kormánynak pedig szokatlan ez a műbalhé és a fetrengőverseny.

(A 444.hu nyomán.)