Korrupt önkormányzati csoportvezetőt buktatott le egy közmunkára ítélt férfi

2019. március 1., 11:02

Szerző:

Egy komárom-esztergom megyei település önkormányzatánál csoportvezetőként dolgozott egy férfi. A vádirat szerint a férfi pénzt kért egy közérdekű munkára ítélt férfitól azért, hogy az el nem végzett munkáját ledolgozottként igazolja. Az elítélt viszont feljelentette őt ezért – írja az ügyészség.

A csoportvezető feladata volt a közérdekű munkára ítéltek munkával való ellátása, az általuk ledolgozott idő jelenléti íven való rögzítése, majd annak a polgármesteri hivatal útján a pártfogó felügyelőhöz való eljuttatása.

Az egyik elítélt 300 óra közérdekű munka büntetése végrehajtásának helyszínéül a pártfogó felügyelő az önkormányzatot jelölte ki munkáltatónak. Az elítélt a közérdekű munka büntetését 2017. július 31-én kezdte meg a vádlott felügyelete alatt közterületi munkakörben.

A vádlott felhívására az elítélt négy napot a jelenléti íven már azelőtt aláírt, hogy a munkát elvégezte volna. Az elítélt 2017. november 24-én reggel ismét munkára jelentkezett.

A vádlott ekkor azt az ajánlatot tette a dolgozónak, hogy adjon neki 10.000 forintot, és ennek fejében ledolgozottként tünteti fel a jelenléti íven az adott napot úgy, hogy azt valójában nem kell ledolgoznia, illetve jelezte azt is, hogy a későbbiekben is tud számára ilyen módon jelenlétet igazolni.

Az elítélt elutasította az ajánlatot, és aznap már meg sem kezdte a munkát, nem ment többet dolgozni az önkormányzathoz. Jelezte viszont a pártfogónál, hogy milyen ajánlatot tett neki a vádlott. A csoportvezető a valótlan adatokat tartalmazó jelenléti ívet leadta a polgármesteri hivatalban, ahonnan a polgármester aláírásával ellátva továbbították a pártfogó felügyelő részére.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vesztegetés elfogadásának bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a csoportvezetővel szemben, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.