Koronavírusos lett Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András, ezzel hivatalosan ő az első fertőzött magyar politikus

2020. április 1., 21:44

Szerző:

Koronavírusos lett Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András, aki ezt maga jelentette be Facebook-oldalán. Ezzel Dézsi az első magyar politikus, aki hivatalosan is fertőzött lett.

A polgármester azt írta, Győr város jegyzőjének - akinek a múlt hét elején lázzal és felső légúti huruttal kísért betegsége zajlott - koronavírus tesztje pozitív eredményt mutatott. Ezután Dézsi március 27-én panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen magán is elvégeztette a koronavírus RT PCR tesztet, amely negatív lett.

„Tekintettel arra, hogy a negatív teszt is akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, ezért március 31-én ismételten elmentem egy kontroll vizsgálatra. Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat. Tüneteim továbbra sincsenek, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtettem. Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok.” - írta Dézsi.

Frissítés: Mint kiderült, pozitív lett a koronavírustesztje Dézsi egyik alpolgármesterének, Radnóti Ákosnak is, ezt ő maga jelentette be a Facebook-oldalán. „Tünetem nincs. Itthonról dolgozom tovább szeretett városunkért! Bízom a legjobbakban! Mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánok” – üzente.