Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Egyetlen nap alatt 60 újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, egy 70 éves beteg meghalt

2020. április 2. 06:53 - szerző: 168 Óra

Immár 585 főre nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, vagyis egy nap alatt hatvan újabb beteget találtak, derül ki a kormányzati tájékoztató portálról. Mind magyar állampolgár. Két újabb ember meggyógyult, 

a számuk 42, ám immár 21 ember halt meg.

Frissítés: a koronavirus.gov.hu oldalon először megjelent, hogy egy újabb idős beteg meghalt, ezért erről mi is beszámoltunk, de pár perccel a frissítés után ez az információ lekerült az oldalról, ezért mi is eltávolítottuk.

Frissítés 2 (07:50): a koronavirus.gov.hu oldalon az Elhunytak között mégis megjelent az újabb elhunyt ember, egy 70 éves férfi. A hivatalos közleményben azonban az eredeti állapottal szemben nem szerepel, de a táblázatban 21. elhunytként ott van. Alapbetegségeinél  „a feltöltés alatt” látható.

Frissítés 3 (08:26): külön hírként végül megjelent a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy elhunyt egy 70 éves férfi. Területi adatok, esetleges alapbetegségek egyelőre nem láthatók az oldalon.

Frissítés 4: megjelentek a portálon a megyékre bontott területi adatok.

 

A honlap alapján két embert a karanténból is kiengedtek, immár csak 59-en vannak elkülönítve. A mintavételek száma látványosan nem ugrott meg a tegnapi 15 208-hoz képest, ma 16 401 szerepel az oldalon.

Még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk,

tájékoztat ma is a koronavirus.gov.hu oldal, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.