Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Felháborodott a Hooligans, hogy focimeccseket igen, de nagyobb koncerteket még nem engedélyeznek

2020. július 14. 16:25 - szerző: 168 Óra

Kifogásolja a Hooligans zenekar és teljes stábja, hogy focimeccsekre ugyan lehet már járni, de nagyobb létszámú koncertekre nem.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap bejelentette, hogy várhatóan a szerdai kormányülésen döntenek a tömegrendezvényekről. 

A kormány korábbi döntése alapján augusztus 15-ig nem lehet tartani Magyarországon 500 fősnél nagyobb rendezvényeket. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Világgazdaságnak azt nyilatkozta, hogy mivel a környező országokban ismét nő a koronavírusos fertőzöttek száma, van esély arra, hogy itthon is hasonló tendenciával kell majd számolni. Ebben az esetben vissza kell vezetni a szigorítások egy részét.

– Várhatóan nem lazítunk tovább, így nem kapnak zöld utat az 500  főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatunk, amelyeket már újból engedélyeztünk

– jelentette ki a tárcavezető.

Ez főként az augusztus 20-i ünnepségeket, illetve a nyár végére tervezett rendezvényeket érintheti majd.

A Hooligans bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy ha szerdán arról döntenek, hogy augusztus 15-től sem lehet nagyobb létszámú koncerteket tartani, az egy olyan mélyütés a könnyűzenei előadókra mérve, amiből nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak majd sokan felállni.

– Május eleje óta fokozatosan szűntek meg korlátozások, mindenhol megindulhatott újra az élet, mindenki elkezdhette a munkáját végezni. Látni lehet, hogy 500 főnél nagyobb, sportrendezvények rendeződhettek, színházakba, cirkuszokba is nagyobb létszámmal indulhatott meg az élet. Az augusztus 15-i dátumot, amikortól újra indulhat a tényleges, „korlátozásoktól” mentes életünk, türelemmel vártuk. Azt szeretnénk kérni, hogy ne lehetetlenítsenek el egy komplett iparágat és hagy (sic!) induljon meg számunkra is a munka, különben visszafordíthatatlan károkat fog okozni több tízezer szakmabeli és azok családjai számára

– írta a zenekar.

Megértik és elfogadják, ha a járványhelyzet miatt újra leállást kell eszközölni, mert az mindenki számára egészségügyi érdek. Közölték viszont, hogy más rendezvényhelyszíneken, sporteseményeken akár 20 ezer fő is összegyűlhet, míg a zenei rendezvényeket 500 főre korlátozzák. Ez a Hooligans megfogalmazása szerint a végüket jelenti.

Bejegyzésüket azzal zárták, hogy arra kérik a döntéshozókat, hogy ne alkalmazzanak kettős mércét, és ne okozzanak döntésükkel visszafordíthatatlan károkat.