Szigoríthatják Magyarországon a koronavírus elleni intézkedéseket a kormánylap szerint

2020. július 30., 06:45

Szerző:

Enyhítések helyett a járványügyi intézkedések szigorításának bejelentése várható a mai Kormányinfón

– értesült kormányzati forrásokból a Magyar Nemzet. A lap szerint ez már csak azért is indokolt lenne, mert a koronavírus lett a harmadik legelterjedtebb halálozási ok a világon. Ugyanakkor cáfolták azt a hírt, miszerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kétszáz főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát. A szaktárca hangsúlyozta, az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem készült ilyen tartalmú előterjesztés.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter két héttel ezelőtt ismertette a döntést, hogy elmaradnak a tömegeket vonzó Szent István-napi állami rendezvények, így az augusztus 20-i tűzijáték és a légiparádé is. Arról pedig július végén, azaz e héten dönt a kabinet, hogy augusztus 15. után meg lehet-e tartani az 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket.

Koronavírus - Kötelező a maszk használata a fővárosi töme Kötelező maszkviselére figyelmeztető tájékoztató a hármas metró Nyugati téri állomásán
Fotó: Balogh Zoltán

A lap emlékeztet, hogy számos környező országban szigorítottak az intézkedéseken. Ausztria ismét kötelezővé tette a maszkot a zárt légterű nyilvános helyeken, Csehországban a koronavírusgócok régióiban szigorították az óvintézkedéseket. Romániában július közepén újabb harminc napra meghosszabbították a veszélyhelyzetet.


A mai Kormányinfón elhangzó bejelenésekről természetesen mi is beszámolunk.