A koronavíruson átesett sportolók óvatosan kezdhetik csak el újra az edzéseket

Nem lehet elhamarkodva újra edzésbe állni. 

2020. szeptember 19., 19:53

Szerző:

Akár az életüket is kockáztathatják azok az élsportolók, akik túl korán kezdenek újra edzeni a koronavírus-fertőzés után, látható az RTL Híradó anyagában. A vírus ugyanis nem csak a tüdőt, hanem a szívet is károsíthatja, amely a nagy fizikai terhelésnek kitett sportolók esetében különösen veszélyes lehet. Az Országos Sportegészségügyi Intézet friss ajánlása szerint a fertőzésen átesett sportolók legalább 2, de akár 4 hét várakozás, és alapos kardiológia kivizsgálás után kezdhetnek újra fokozatosan edzeni.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.