Zsebből kiesett piros cédula buktatta le a hatósági házi karanténra rendelt romániai utasokat Szeged irányába, sokan bepánikoltak

2020. július 31. 13:20 - szerző: 168 Óra

A délmagyar.hu egyik olvasója számolt be egy teljes káoszt kirobbantó eseményről. Három ember szállt fel Hódmezővásárhelyen az egyik, Szegedre tartó vonatpótló buszra, akikről kiderült, hogy hatósági karanténban kellene lenniük. 

A szóban forgó férfiak Romániából jöttek Szegedre, az egyikük Vásárhelyen leszállt do­­­hányozni. Amikor rágyújtott, egy piros papírdarab esett ki a táskájából.

Ez azonnal feltűnt a sofőrnek és az utasoknak is, akik megrémültek, mert azt gondolták, hogy a férfi koronavírussal fertőzött.

Pár pillanat múlva ki­­derült, hogy nem ő az egyetlen, két másik utasnál is ugyanilyen cédula volt. A sofőr értesítette a rendőröket, akik öt perc alatt kiértek.

Az olvasó elmondása alapján az utasok egy része pánikba esett, mindenki ideges volt. 

Az esetről megkérdezték a rend­­­­­őrséget és a vasúttársaságot is. A MÁV Zrt. Kommuni­ká­ciós Igazgatósága azt írta, hogy Hódmezővásárhelyen három utas szállt fel piros cédulával megjelölt táskával a vonatpótló autóbuszra, a busz vezetője ezt azonnal jelezte a diszpécsernek. Az értesítés után a rendőrség a katasztrófavédelmi szakemberekkel együtt érkezett ki a helyszínre, és megállapították, hogy az utasok Romániából léptek be az országba, ezért sza­­bály szerint 2 hét karantén letöltésére kötelezettek a tartózkodási helyükön – Szegeden –, ahová egyébként éppen utaztak.

A rendőrök a három utast a busz végében elkülönítették a többi utastól.

Azt is írták, hogy Szegedig, az előírásoknak megfelelően a buszon mindenki viselt maszkot. – írta a MÁV Zrt. Kommuni­ká­ciós Igazgatósága. Szegeden pedig azonnal megkezdték a jármű fertőtlenítését.