Jön a magyar történelem legnagyobb gazdaságélénkítő csomagja - Orbán Viktor az ellenzék kérdéseire válaszolt a Parlamentben

2020. március 30., 16:51

Szerző:

Ellenzéki kérdések sorát kapta ma Orbán Viktor a Parlamentben az azonnali kérdések órájában. Nem meglepő módon szinte mindegyik a koronavírussal, illetve a nemrég elfogadott felhatalmazási törvényről szólt. A sor a jobbikos Jakab Péter nyitotta, aki szokásos, heves stílusában tette fel kérdéseit.

"Mikor veszítette el a józan ítélőképességét?"

- szegezte neki a kérdést. Értékelése szerint a miniszterelnök törvénybe iktatta saját megkoronázását.

Nincs itt szó semmiféle megkoronázásról - jelentette ki válaszában Orbán Viktor. Megjegyezte, nem volt alkotmánymódosítás, vészhelyzet viszont van, aminek végén "minden jogkört hiánytalanul vissza fogunk adni".

Ezt követően pedig lesz alkalma Jakab Péternek bocsánatot kérnie - jegyezte meg a miniszterelnök. 

Az Országgyűlés plenáris ülése Orbán Viktor miniszterelnök válaszol Jakab Péternek, a Jobbik frakcióvezetőjének azonnali kérdésére

Április hatodikán vagy hetedikén bemutatják a magyar gazdaság legnagyobb gazdaságélénkítő akcióját - erről már a szocialista Harangozó Tamás kérdésére válaszolt. Addig is türelmet kért. Jelezte, csak a járvány elleni védekezés 225 milliárd forintot emésztett fel eddig.

A DK képviselője, Arató Gergely Kásler Miklós lecserélésről faggatta a kormányfőt. Orbán Viktor minderre

gyurcsányozással és a vizitdíj felemlegetésével válaszolt.

Minden teljesítmény nélkül szabad-e adni minden embernek 50-100 ezer forintot, biztosan jó ötlet-e ez? - utóbbit már a párbeszédes Tordai Bence kérdésre mondta. Jelezte, nem azonnal, de mindenkinek lesz munkája, ezt kell megcélozni a pénzosztás helyett.

A jobbikos Lukács László György kérdésére pedig elmondta, azért nem írják elő a kötelező maszkviselést, mert nem tudja garantálni az elégséges mennyiséget, ha ezt bevezetnék. 

Több ellenzéki politikustól is érkezett konkrét kérdés az egészségügyi dolgozók esetleges béremeléséről, de

Orbán Viktor kikerülte a megválaszolásukat.