Három napja nem kapunk választ az Operatív Törzstől, pedig nem bonyolult kérdéseket teszünk fel

2020. március 24., 09:05

Szerző: Árpási Bence

Amióta online térbe költözött az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatója, még egyszerűbb a helyzet, ha valaki nem szeretné azt, hogy bizonyos kérdések elhangozzanak. Most már nem kell a mikrofont kicsavarni az újságírók kezéből vagy sportot űzni abból, hogy a feltett három kérdésből egyre érkezzen valamifajta értékelhető válasz-féleség. Email kérdésfeltevés esetén egyszerűen ki lehet szerkeszteni bizonyos megkereséseket. Szombaton az alábbi kérdéseket küldtük el az Operatív Törzsnek, press@koronavirus.gov.hu emailcímre: 

  • A koronavirus.gov.hu oldalon a statisztikákban van egy adat arról, mennyi vizsgálatot végeztek el eddig. Érdeklődnék, hogy ezekben az adatokban benne vannak a magánintézmények által elvégzett tesztek is? 
  • Úgy tudjuk, csak egy magáncég kapott arra engedélyt, hogy ilyen teszteket elvégezzen. Tervezik, hogy bővítik azon cégek körét, akiknek engedélyezik a vizsgálatokat? 

Érdeklődésünkre az alábbi válasz érkezett: 

„Köszönjük megkeresését, levelét az illetékes területnek továbbítottuk.” 

Miután szombaton, vasárnap, és hétfőn sem érkezett válasz – pedig minden egyes alkalommal újra elküldtük a kérdéseket – levonható az a következtetés, hogy a tájékoztatással még mindig problémák vannak. A 168 Óra szeretne hitelesen írni a járványhelyzetről, de ebben pont az Operatív Törzs nincsen segítségünkre. Tévedés ne essék: amikor a kérdéseinket ignorálják, akkor nem minket,

hanem Önöket, olvasókat ignorálják.

Kedden is elküldjük a kérdéseket, talán érkezik rá válasz. A csodában mindig lehet bízni.

Frissítünk: A 168 Óra kérdései az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján sem kerültek sorra, így továbbra is kíváncsian várjuk a válaszokat. Már ha egyáltalán vannak.