Többet tesztelnek az idősotthonokban, már 18 intézményben mutatták ki a fertőzést

2020. április 18., 11:49

Szerző:

Egyre többen kerülnek kórházakba a koronavírus miatt - számolt be az aktuális helyzetről az országos tisztifőorvos. Müller Cecília azt mondta,

829-en vannak kórházban 60 főt kell lélegeztetőgépen tartani.

Jelezte, a járványnak a kiteljesedésében vagyunk.

 

Az elhunytakról szólva kiemelte, hogy a szociális intézményekben is növekszik ez a szám, a Pesti úti idősek otthonában már 21-en hunytak el a betegségben. 

Ismertette, országszerte folyik az az ellenőrzés, amely az idősotthonokat vizsgálja. 18 olyan szociális intézményben vannak fertőzések.

Ebből a bent lakók közül 380-an pozitív esetet találtak, a dolgozók körében 45-en betegedtek meg. 268-an vannak kórházban a bent lakók közül, egy részük súlyos állapotban van. A dolgozók közül 1 embert kezelnek kórházakban.

33-an hunytak el, akik idősotthonokban voltak gondozva. 

Müller Cecília jelezte, az ellenőrzésekről és azok eredményeiről folyamatosan kapják a jelentéseket. Fontosak a laborvizsgálatok, de nem kizárólag ezekre alapozzák a járványügyi intézkedéseket. Ez csak egy pillanatnyi képet tükröz, ezért fontosak a további intézkedések - hangsúlyozta. Ezért fontos az elkülönítés. 

A WHO ajánlásainak megfelelően több tesztet fognak végezni,

 

ha szükséges, akár több hullámban is tesztelnek, például a Pesti úton is. Figyelik a nemzetközi tapasztalatokat. Itt kiemelte a V4-es országokat, valamint Ausztriát. 

Müller Cecília az Operatív Törzs szombati tájékoztatóján.

Kiss Róbert, az Operatív Törzs képviseletében elmondta, rendőrök továbbra is jelen vannak a köztereken. Beszámolt arról is, hogy repülővel újabb szállítmány érkezett, amely védőfelszereléseket hozott. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.