Nem engedték beszélni a tisztifőorvost a koronavírusról Niedermüller Péterrel

2020. február 28., 18:22

Szerző:

Nem találkozhat és nem számolhat be a koronavírus elleni védekezés helyi vonatkozásairól a VII. kerület polgármestere. Niedermüller Péter a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy egyeztetést kezdeményezett Müller Cecília tisztifőorvossal, azonban, mint a DK politikusa fogalmaz „a megbeszélés tervezett időpontja előtt néhány órával arról értesített bennünket,

felettesei nem engedélyezték, hogy kijöjjön a kerületbe.

Szerintük ugyanis erre nincs szükség, a kormány akcióterve a koronavírus megfékezésére elégséges, egyéb intézkedésekre, egyeztetésekre nincs szükség." Niedermüller Péter bejegyzése végén reményének ad hangot, hogy nem pártpolitikai döntés született és csak egy ostoba, bürokratikus akadály miatt hiúsult meg a találkozó.

A kormányhivatal pártpolitikai akciónak tekinti, ha egy kerületi polgármester gyakorlati információkat kíván adni a lakososságnak a fertőzés elleni védekezésről – számolt be a 444.hu. Azzal érveltek, hogy ebben a helyzetben csak egyirányú kommunikáció létezik, és a hivatalos szervek napi szintű tájékoztatást adnak a legfrissebb fejleményekről.

Mai sajtótájékoztatóján az Operatív Törzs – pontosabban Láng-Bognár Kinga, a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs szóvivője – az ügyre egy kéréssel reagált az önkormányzatok felé, hogy

közvetlenül az Operatív Törzshöz forduljanak a jövőben,

de talán egyszerűbb – és ezt már mi tesszük hozzá –, ha csak az Operatív Törzs sajtótájékoztatóit figyeli, hiszen onnan megtudhatja, amit a koronavírusról a kormány közölni szeretne, ha van is esetleg felmerülő kérdése, hát akkor úgy járt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.