Koronavírus: tíz új fertőzöttet találtak, két ember meghalt Magyarországon

2020. július 9., 09:43

Szerző:

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4220 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 591-re emelkedett az elhunytak száma, 2887-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 742 fő. Az aktív fertőzöttek 38 száualéka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

A járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van. A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön –közölte  a koronavirus.gov.hu.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.