Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Molotov-koktéllal akarta koronavírus-mentessé tenni az angyalföldi áruházat egy férfi, amit bejelentett a rendőröknek

2020. április 26. 14:46 - szerző: 168 Óra

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte egy hónapra azt a férfit, aki az áruházban levők számának csökkentésére akarta kényszeríteni a rendőrséget, ellenkező estre pedig robbantást helyezett kilátásba.

A megalapozott gyanú szerint egy ötvennégy éves férfi 202. április 23-án, a délutáni órákban felhívta a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget, és előadta, hogy egy XIII. kerületi áruházban túl sokan tartózkodnak.

A férfi azzal fenyegetett, hogy ha a rendőrség két napon belül nem intézkedik, akkor egy Molotov-koktéllal elintézi, hogy kevesebben legyenek az üzletben, mert nem tűri a tömeget az angyalföldi áruházakban, és elintézi a vírusmentességet.

A telefonáló nem sokkal később személyesen megjelent a boltnál, és annak falára alkoholos filctollal gyalázkodó kifejezéseket írt.

A rendőrség azonosította a férfit és gyanúsítottként hallgatta ki terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és falfirkálással elkövetett rongálás vétsége miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt bűnismétlésének kizárása érdekében indítványozta, hogy a nyomozási bíró rendelje el a férfi letartóztatást. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója – osztva az ügyészség álláspontját – a mai napon, egy hónapra elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést. A végzés nem végleges.