Nem ért egyet a zöldfelületek lezárásával a kormánybiztos, karantén alatt is kimehetnének a fővárosiak a zöldfelületekre

2020. április 27., 17:31

Szerző:

Hosszas interjút adott a 24.hu-nak a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos, az önkéntességért és az adományozásért felelős kormányzati akciócsoport vezetője,

a Fidesz országgyűlési képviselője. Itt sok más téma mellett szó esik arról, hogy a főváros lezárja a nagyobb zöldfelületeket a hétvégére.

Révész Máriusz ezt nem tartja jó ötletnek, mert "így kisebb területekre kényszerülnek az emberek, ahol sűrűbben lesznek."

Koronavírus - Húsz gépjárművet ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez a ToyotaRévész Máriusz  sajtótájékoztatót tart 2020. április 6-án. 
Fotó: Kovács Tamás


Szűkebb pátriájának, Kőbányának a példáját hozza fel, ahol "bölcs" a polgármestere van (a fideszes D. Kovács Róbert - a szerk.), és nem záratta le a nagyobb közparkokat. A képviselő tapasztalata szerint itt az emberek szigorúan betartják a távolságot egymástól és nincsenek csoportosulások sem. 

Megítélése szerint a meleg közeledtével növelni kellene a zöldfelületeket, mert

"30 fokban biztos nem lehet hetekig megmaradni egy lakótelepi lakásban".