Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

NNK: Harmincezer forintba kerül egységesen a magán koronavírusteszt, augusztus 1-től az állam nem támogat

2020. július 31. 14:00 - szerző: 168 Óra

Egységesen 30 500 forint lesz egy magán PCR-teszt ára, mely egy napon belül fog elkészülni – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjára feltöltött tájékoztatóból.

Az ár úgy áll össze, hogy a légúti mintából vett vizsgálat 27 ezer, a mintavétel 3 500 forint. Az angol nyelvű lelet felára 1 000 forint. A szombati vizsgálat, vagy aznapi eredmény 45 750 forint lesz.

Koronavírus – Négy megyéből érkeznek minták a pécsi egy
Fotó: Sóki Tamás

Az NNK mintegy száz mintavételi helyszínt sorolt fel a honlapján, többségükben magánszolgáltatókat – jegyzi meg a Magyar Hang.

Augusztus elsejétől mindenkinek magának kell a saját teszteléséről gondoskodnia, ha olyan országból érkezik haza, amely kockázatos minősítésű, de két hétnél korábban akar szabadulni a házi karanténból.

A Népszava úgy tudja, hogy az Országos Mentőszolgálat augusztus elseje után is csak a tünetes esetekhez megy házhoz, minden egyéb esetben mindenkinek magának kell vizsgáló helyet keresnie.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, a tesztelés érdekében el lehet hagyni a karantént is. Ha piros országból érkezik valaki, akkor 48 órán belül két negatív teszteredményt követően szabadulhat, ha sárga országból, akkor az első negatív teszteredmény után elhagyhatja, de a második tesztet is el kell végeztetni – mondta.