Kamerán keresztül láthatja csak babáját a koronavírusos budapesti kismama

2020. június 24., 08:06

Szerző:

Elsőként hajtottak végre Magyarországon császármetszést egy Covid-19-vírusfertőzött kismamánál a Semmelweis Egyetemen, az esetről mi is beszámoltunk:

Még nem ölelhette át gyermekét az édesanya, aki egészséges, ám koraszülött kislánya első napjait

csak webkamerán át követheti.

Erről a Borsnak nyilatkozva dr. Bánhidy Ferenc, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatóhelyettese beszélt. A csecsemő a koraszülött intenzív osztályon van megfigyelés alatt és ha az anyukának megszűnnek a panaszai és több PCR-tesztje is negatív lesz, akkor már meglátogathatja az újszülöttet.

„Egyelőre azzal segítünk, hogy úgy döntöttünk, webkamerát szerelünk fel a kicsi ágyához, így a szülők folyamatosan figyelemmel kísérhetik a fejlődését a telefonjaikon. Mivel az édesanya állapota javul, abban bízunk, hogy néhány nap múlva már azt mondhatjuk, hogy negatív lett az ő tesztje is” – mondta az igazgatóhelyettes.

A gyereknek két koronavírus-tesztje is negatív lett, ennek a szakemberek szerint az az oka, hogy a vírus sem a méhlepénnyel, sem a vérrel nem terjed. 

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.