Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Öten lettek koronavírus-fertőzöttek egy budapesti idősotthonban, további 13-an mutatnak fertőzésgyanús tüneteket

2020. április 3. 20:06 - szerző: 168 Óra

Sajnos megtörtént az, amitől mindannyian tartottunk: 5 idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket - jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint a fertőzöttek mindannyian kórházi kezelés alatt állnak, a Pesti Úti Idősek Otthonában pedig újabb óvintézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus. „Nagyon fontos, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek” - tette hozzá Karácsony.

A Fővárosi Önkormányzat egy magánlabor segítségével azonnal 200 teszt levételéről intézkedett, mind az ellátó szociális dolgozók, illetve a a bentlakók körében. Az intézmény dolgozói minden szükséges védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel el vannak látva.

Az Index azt írta, a Pesti Úti Idősek Otthona a főváros egyik legnagyobb ilyen jellegű szociális intézménye, ahol 544 férőhely áll rendelkezésre, dolgozóinak száma 200 fő. Az intézmény honlapja szerint a látogatási tilalmat már március 9-én bevezették, csomagot se lehetett beküldeni.