Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Koronavírus: járványveszély miatt bezáratta a Bitskey-uszodát Eger polgármestere

2020. február 26. 09:08 - szerző: 168 Óra

"Tulajdonosi döntés alapján szerda reggel 6 órától bezárattam a Bitskey Aladár Uszodát, amíg a teljes vízcsere és fertőtlenítés nem történik meg" - közölte az Egri Ügyek megkeresésére Mirkóczki Ádám, Eger jobbikos polgármestere. A városvezető azután döntött így, miután kiderült: a

ZF-Eger férfi vízilabdacsapata az elmúlt hétvégén az észak-olaszországi Brescia városában játszott, amely a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont térség közvetlen közelében van.

Miközben egy magyar gimnazistákból álló kirándulócsoportot a napokban karanténba zártak azért, mert Észak-Olaszországban jártak,

az egri pólósokat csak rövid orvosi ellenőrzésnek vetették alá a budapesti reptéren (testhőmérséklet-ellenőrzés), majd szabadon távozhattak Egerbe. Ráadásul Szécsi Zoltán, a ZF-Eger elnöke úgy nyilatkozott: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélye alapján már kedd este edzést tarthatott a csapat a Bitskey Aladár Uszodában.

A csapat tagjaival mindössze egy kérdőívet töltettek ki a Heves megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztályának munkatársai a koronavírus kapcsán.

Mirkóczki Ádám már hétfő kora reggel jelezte a katasztrófavédelemért is felelős Belügyminisztériumnak a helyzetet, egyebek közt azt, hogy a játékosokkal együtt szurkolók is voltak Bresciában. Eger polgármestere a tárcától azt a tájékoztatást kapta, hogy egyelőre ne engedjék be az uszodába a játékosokat, akik lehetőleg maradjanak otthon.

Mirkóczki Ádám
Fotó: Youtube

 "Tulajdonosként nem vállalom a felelősséget egy esetleges járvány kialakulásáért, főleg egy ilyen sűrűn látogatott intézmény esetében" - indokolta döntését portálunknak a polgármester.