Meghalt két beteg, 24 újabb fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

2020. augusztus 7. 09:21 - szerző: 168 Óra

Újabb 24 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4621 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 602 főre emelkedett – számolt be róla a koronavirus.gov.hu.

3464-an már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma 555 fő.

Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

Fotó: koronavirus.gov.hu

 

Kórházban 72 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Figyelmeztettek arra, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontakt-kutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Péntektől a koronavírus-fertőzés miatt zöldből sárga besorolásúnak számít Spanyolország.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7092 embernél van érvényben. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.