Hosszú Katinkáék a fizetésükkel segítik a többi úszót

2020. április 12., 10:33

Szerző:

Az úszók új sorozata, az International Swimming League kalaplengetős felajánlást tett: szeptembertől a jövő nyárig elhalasztott olimpia kezdetéig havonta 1500 euróval segíti majd a vele szerződésben lévő 320 versenyzőt. Az M4 Hosszú Katinkával készült interjújából kiderült, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kezdeményezte ezt a megoldást, ami úgy teljesülhet, hogy a szervezet legjobbjai lemondtak a kiemelt juttatásukról - írja a 24.hu.

A legjobb úszókkal megbeszéltem, hogy tök jó dolog lenne, ha lemondanánk a fizetésünkről, így el tudjuk osztani a többiek között, akik így egyenlő részben részesülhetnek a támogatásban.

Hosszú Katinka szerint már csak azért is jó dolog mindez, mert pont a feltörekvő úszókat, köztük több magyart tudnak így segíteni, őket jóval érzékenyebben érint a jelenlegi helyzet.

Vizes vb - Úszás Hosszú Katinka
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ISL-ből eddig egy szezon ment le, tavaly októberben indult a sorozat, hat forduló – melyek közül egy a Duna Arénában volt – után Las Vegasban rendezték a döntőt. Nyolc csapat volt, közte Hosszú Katinkáé, az Iron, de voltak magyar úszók a London Roarnál (Kapás Boglárka, Bernek Péter) és az olasz Aqua Centurion (Cseh László) csapatában is.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.