Többszázezer forintos bírságot kaphatnak a csaló koronavírusos autómosók

2020. március 11., 19:34

Szerző:

Egy vállalkozás közel 15 ezer forintos áron hirdetett koronavírus elleni autófertőtlenítést egy Vecsésen kihelyezett molinón és közösségi oldalon. A cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul - olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.

Az ITM kedden a rendőrség jelzésére vizsgálni kezdte az ügyet, és ugyan a molinók és hirdetések eddigre már lekerültek, volt, aki lementette őket, ezért indulhatott eljárás a vállalkozás ellen. Az eljárás végére akár többszázezer forintos bírságot is kaphatnak a megtévesztés miatt.

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára korábban jelezte: a tárca országos fogyasztóvédelmi ellenőrzést rendelt el a koronavírus-veszélyen aggódó embereken nyerészkedni akaró kereskedők, szolgáltatók kiszűrése, szankcionálása érdekében.

A minisztérium továbbra is fokozott figyelemmel kíséri a hasonló jelenségeket, indokolt esetben haladéktalan intézkedésekkel védi a magyar családokat, vásárlókat.