Valami készül? Az oktatási államtitkár szerint ha a járványügyi szempontok olyanok, akár el is tolhatják az érettségit

2020. április 20., 21:18

Szerző:

Rövid, de annál talányosabb videó került ki a kormány Facebook- oldalára. 

Ebben a bő fél perces videóban a kormány oktatási államtitkára beszél. Maruzsa Zoltán először is arról beszél, hogy az érettségi megszervezése mekkora kihívést jelent egy ilyen járványügyi-helyzetben. Ennek ellenére a kormány kitalálta, hogyan lehet a legbiztonságosabban lebonyolítani. 

Emlékeztetőül: május 4-én kezdődnének meg a vizsgák.

Pont egy nappal azután, amikorra Orbán Viktor a járvány tetőzését várja.

Maruzsa Zoltán ennek ellenére optimista: csak írásbelik lesznek és mindenkinek biztosítják a védőfelszereléseket. 

"Amennyiben a járványügyi szempontok az időpont mozgatását indokolják, a szükséges döntéseket meg fogjuk hozni."

 

- zárja mondandóját az államtitkár. 

Az érettségivel kapcsolatos korábbi híreinket itt olvashatják el: 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.