Minden érettségiző maszkot és gumikesztyűt fog kapni Újpesten, ha a kormány úgy dönt, nem tolja el a vizsgák időpontját

2020. április 23., 19:56

Szerző:

Újpesten maszkot és gumikesztyűt fognak osztani az érettségiző diákoknak és a lebonyolításban résztvevő tanároknak -

közölte Facebook-oldalán a kerület polgármestere.

Déri Tibor a kezdeményezést azzal indokolta, hogy a minimális esélyt is meg akarják adni arra, hogy megvédjék "az újpesti diákokat és tanárokat, valamint azok családját a korona-vírussal és a kormány lelketlen és átgondolatlan intézkedéseivel szemben!"

A védőeszközöket az önkormányzat önkéntesei az iskolák bejáratainál fogják osztogatni. Az újpesti vezetés alapvetően ellenzi az érettségi megtartását. Egyébként nem sima maszkot fognak osztani, hanem ún. FFP2-es minősítésűt.

Ez magasabb védelmet ad a sima maszkokhoz képest. 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.