Tíz újabb koronavírussal fertőzött személyből csak ketten budapestiek, elhunyt két idős beteg

2020. június 3., 08:58

Szerző:

Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – tájékoztat a kormányzati oldal.

Elhunyt 2 idős, krónikus beteg. Ezzel 534 főre emelkedett az elhunytak száma.

2190-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1207 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. Közölték azt is, hogy 414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus - A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID rész Koronavírus - A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID rész
Fotó: Kovács Tamás

A most diagnosztizált új esetek közül

  • 4 Komárom-Esztergom megyei,
  • 4 Nógrád megyei,
  • 2 budapesti,
  • 1 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei,

Heves megyében pedig eggyel csökkent a fertőzöttek száma, valószínűleg azért, mert kiderült valakiről, hogy más megyében van az állandó lakcíme.

A koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon közlik azt is, hogy a védekezés második szakaszában vagyunk, ami „nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.”

 

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.