Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kilenc újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon és elhunyt egy beteg

2020. július 2. 09:31 - szerző: 168 Óra

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4166 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így már 587-en vesztették életüket a járvány következtében − számolt be róla a kormányzati tájékoztató oldal.

2721-en már meggyógyultak, míg az aktív fertőzöttek száma 858 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Kórházban 157 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Hangsúlyozták, hogy a veszélyhelyzet ugyan megszűnt, de a járványveszély nem, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van. 

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

A parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.