Öttel nőtt a fertőzöttek száma, de negyedik napja nem hunyt el senki

2020. július 8., 09:34

Szerző:

Kiadta a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb adatokat a kormányzati tájékoztató oldal. Mint írták:

szerdára öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, ezzel 4210 főre nőtt az országban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma, immár negyedik napja változatlanul 589 fő, 2885-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 736 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti. 132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 1909 fő van, eddig összesen 288 693 mintavétel történt.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség – írták.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt – emlékeztettek az oldalon.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.