Gulyás Gergely tartja a pénteki, rendhagyó kormányinfót

A miniszter elhagyhatta a karantént.  

2020. augusztus 28., 15:02

Szerző:

Gulyás Gergely számol be péntek délután a kormány legfrissebb döntéseiről – írja az ATV. Ez azt jelenti, hogy Gulyás második koronavírus-tesztje is negatív lett, tehát elhagyhatta a karantént. Orbán Viktor egy hete a rádióinterjújában azt mondta: „szigorítások fognak jönni”, szeptember 1-je után más világ jön. (A mai napon elmaradt Orbán szokásos péntek reggeli beszéde a Kossuth rádióban.) A kormány Facebook-oldalán ma reggel a közjózanság jelentőségére hívták fel a figyelmet, arra, hogy “ha valaki köhög és lázas, nem megy emberek közé”.

Csütörtök reggel tudatta a Miniszterelnökség, hogy egy múlt hét szombati szabadtéri magánrendezvény egy résztvevőjének koronavírus-tesztje pozitív lett. Mivel a rendezvényen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is jelen volt, ezért szerdától mindketten hatósági karanténban tartózkodnak - mindkettejük első tesztje negatív lett.

Az országok piros, sárga, zöld színkódos besorolásáról a miniszterelnök múlt pénteken azt mondta, hogy „ez jó is volt, és ennyi volt”. Szerinte szeptembertől ez a rendszer már nem működik, és arra kért mindenkit, déli irányba szeptember utánra ne foglaljon, ne szervezzen, ne képzeljen el magának nagy nyaralásokat, mert az bele fog ütközni határvédelmi intézkedésekbe. Előtte a kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is erre figyelmeztetett. 

Ahogy a 168 óra is megírta: Hende Csaba és Nacsa Lőrinc továbbra is karanténban van, mert találkoztak Hollik Istvánnal, akiről kiderült, hogy koronavírusos.