Gulyás Gergely szerint nem segítik ki Mészáros Lőrincet, ha megvásárolja az állam a Mátrai Erőművet

2019. november 21., 13:15

Szerző:

Egyszeri esetnek minősítette Gulyás Gergely a Mátrai Erőműben történt vegyi mérgezést, az erőműnél állandó és folyamatos az ellenőrzés – hangzott el a csütörtöki Kormányinfón.

A miniszter szerint nem minősíthető kisegítésnek az, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Opus Global Nyrt.-től felvásárolnák a korszerűtlen erőművet. Hozzátette, hogy nem szorul kisegítésre olyan cég, amely tulajdonosai az előző évben 11 milliárd forint osztalékot vettek fel.

„Ma 27 CT-van Budapesten, és 23 kerület. Mit tegyünk még?”

– válaszolt kérdéssel a budapesti egészségügyi fejlesztésekre vonatkozó kérdésre Gulyás.

A kormány korábban ígéretet tett Tarlós Istvánnal is megállapodva a fejlesztésekre, de hogy ezek hogyan valósuljanak meg, az Karácsony Gergely hivatalba lépése óta vita kérdése. Karácsony az összesen 2 millió ember ellátásra alkalmas kerületi szakrendelői fejlesztésekre, valamint megfelelő mennyiségű diagnosztikai műszerek beszerzését szeretné elérni, a kormány viszont a központi szuperkórház építésére koncentrálna.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.