710 millió forinttal csökkent a kórházak adóssága

2020. november 24., 08:16

Szerző:

Még így is maradt közel 41 milliárd forintnyi tartozás.

Októberben 710 millió forinttal csökkent a költségvetési intézményként gazdálkodó magyar kórházak tartozása, ami így 40,8 milliárd forint a Magyar Államkincstár friss adatai szerint – írja a napi.hu.

Az idén havi átlagban 4-5 milliárddal duzzadó adósságállomány alakulásáról már az előző hónapban is váratlan számokat tett közzé a Magyar Államkincstár (MÁK), miután a szeptemberi növekedés plusz forrás bevonása nélküli is "csak" félmilliárd forint volt, a tizede a megszokottnak. Azonban októberben ezt is sikerült felülmúlni a 710 millió forintos mínusszal.

A Magyar Államkincstár részletes adataiból kiderül, hogy a rendszeresen az adósságlista élén álló nagy kórházak, egyetemek, országos intézmény, megyei kórház, közel 3 milliárdos növekedést hoztak össze egy hónap alatt. Viszont ezt egy-egy megyei kórház több száz milliós és sok városi kórház tízmilliós nagyságrendű adósságcsökkentése kompenzált.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.