A koronavírus miatt ismét megkezdődtek a látogatási tilalmak a kórházakban

2020. szeptember 1., 06:09

Szerző:

Látogatási tilalmat rendeltek el a koronavírus-járvány miatt több Jász-Nagykun-Szolnok megyei kórházban - írja az MTI.

A szolnoki Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet valamennyi osztályán hétfőtől tilos a látogatás a koronavírus-megbetegedések számának növekedése miatt. A fekvőbeteg- és a járóbeteg-ellátás folyamatos - közölte Bene Ildikó, a kórház megbízott főigazgatója az intézmény honlapján.

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban kedden 8 órakor lép életbe a látogatási tilalom, szintén valamennyi osztályon, a fekvőbeteg- és a járóbeteg-ellátás ebben az intézményben is folyamatos - ismertette Sinkó-Káli Róbert főigazgató a kórház honlapján.

A karcagi Kátai Gábor Kórházban szombaton rendelték el a látogatási tilalmat. A sürgősségi betegellátó osztály, a járóbeteg-ellátó szakrendelések, az elhunytakkal kapcsolatos ügyintézés és a pénztár változatlanul működik. Nagyné László Erzsébet főigazgató a kórház honlapján tájékoztat a további részletekről. Mindhárom kórházban kérik az orrot és a szájat eltakaró maszk használatát, valamint a higiénés szabályok fokozott betartását.

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.