Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Földön fekvő kerekesszékes beteget rugdosott a miskolci kórház dolgozója

2019. szeptember 20. 16:32 - szerző: 168 Óra

Többször is tiszta erőből egy félig földön fekvő, kerekesszékes emberbe rúgott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház udvarán egy betegkísérő – derül ki az Indexhez eljuttatott videóból.

Az alig egyperces felvétel szeptember 19-én, csütörtökön készült a kórház udvarán, és az elején az látszik, hogy egy fehér ruhás betegkísérő egy földre borult, félig a kerekesszékben ülő – és egyébként teljesen magatehetetlen – beteg felett matat.

Ezután a kórházi dolgozó körbenéz, majd többször is megrúgja a földön fekvő beteget, majd felállítja a kerekesszékben ülő beteget, és eltolja.

A videón az is látszik, hogy a beteg feje be van kötve, és valószínűleg nincs magánál. A portál úgy tudja, hogy a felvétel akkor készült, amikor a beteget vizsgálat után a miskolci kórház sürgősségi osztályáról a detoxikáló részlegbe tolták át.

Az Index érdeklődésére a kórház igazgatósága az alábbi választ küldte. 

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház menedzsmentje az illetékes betegellátó egység vezetőjétől értesült az esetről. Azonnali hatállyal belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeképp a munkavállalót haladéktalanul elbocsátotta. Az intézmény a szakhatóságok felé már elindította a szükséges jogi lépéseket.”

A Borsod-Abaúj Megyei Rendőr-főkapitányságot arról kérdezte a lap, hogy érkezett-e feljelentés az eset miatt. Itt annyit válaszoltak, hogy a szükséges adatok és információk beszerzését követően a törvényes határidőn belül válaszolnak.