Hódmezővásárhelyen majdnem 100 ezret kérnek a 30 ezer forintos koronavírus-tesztért

2020. augusztus 7., 11:24

Szerző:

A hódmezővásárhelyi kórházban 96 450 forintba kerül egy PCR-teszt elvégeztetése - írja a hodpress.hu nyomán a hvg.hu.

A sárga vagy piros besorolású országokból hazatérőknek augusztus elsejétől saját zsebből kell kifizetniük a Covid-19 kimutatására szolgáló teszteket, amennyiben 14 napnál hamarabb elhagynák a karantént.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján elérhetővé tette azokat az intézményeket is, ahol a teszteket el lehet végeztetni – erre állami és magánlaborban is lehetőség van.

Az állami laborokban a mintavétel 3500 forintba kerül, egy tesztért további 27 ezer forintot kérhetnek el, a sürgősségi és hétvégi felár 45 ezer forint. Az angol fordítás plusz egy ezres.

Koronavírus - Országos szűrővizsgálat-sorozat - Salgótarján
Fotó: Komka Péter

A központi tájékoztatóból az is kiderül, hogy az egészségügyi szolgáltatók saját hatáskörükben dönthetnek a tesztek költségeiről, így a Csongrád- Csanád Megyei Ellátó Központ tulajdonképpen szabálykövető, csak éppen

háromszor annyit kérnek el a tesztért, mint ahogy azt a központi számítások szerint kalkulálják.

A hvg.hu érdeklődésére közölték, hogy egy későbbi időpontban érhetik el az intézményvezetőt.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.