Körbejár a pénz Orbán Viktor körül, Mészáros Lőrinc bankja adott kölcsön Tiborcz Istvánhoz közeli cégeknek

2018. szeptember 26., 11:39

Szerző:

A turai Schossberger-kastély fejlesztésére 1,9 milliárd forint kölcsönt kapott a BDPST Group, azaz az Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó ingatlancég. Ezzel 10 milliárd forintra emelkedett a Gránit Bank és a Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Takarékbank által Tiborcz-közeli cégeknek nyújtott hitelek összege - írta az Átlátszó.

A Gránit Bank és a Mészáros-féle Takarékbank üzleti pletykák szerint egyesülés előtt áll. Ennek egyik jele, hogy a Gránit-elnök Hegedűs Éva beültetését kezdeményezték a Takarék Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságába. Ez óriási lehetőségeket nyithat meg a közvilágítás-bizniszben már szép sikeret elérő Tiborcznak.

A Gránit eddig 3,5 milliárd forintot hitelezett Orbán Viktor vejének ingatlanprojektjeihez, például a Schossberger-kastély átalakításához, vagy az Andrássy úti palotaszint építéséhez.

Tiborcz István Mészáros Lőrinccel beszélget
Fotó: 444.hu olvasói fotó

Mészáros Lőrinc Takarékbankjától pedig további 6 milliárd forint érkezett a belvárosi Mahart–Dorottya-háztömb luxusszállóvá alakítására. Érdemes felidézni azt is, hogy Orbán Viktor barátja és a veje a közelmúltban üzlettárs lett, így az együttműködés várhatóan folytatódni fog.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.