ÁSZ-vizsgálatot indít a Momentum Koncz Zsófia ellen, a Fidesz szerint nincs itt semmi furcsaság

2020. november 2., 21:23

Szerző:

Letette a parlamenti esküt Koncz Zsófia, aki ellen a Momentum számvevőszéki vizsgálatot kért – számolt be az RTL Híradó. A párt szerin Koncz csak a Facebookon többet költött, mint amennyit a törvény szerint összesen elkölthetett volna a kampányára a borsodi időközi választáson.

A törvényi határ 5 millió forint (inflációval számolva kb. 5,4 millió), addig csak a közösségi oldalán 5,6 millió forintot költött. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt mondta, a fenti összegbe még nem lett beleszámolva a többi költség, mint a plakátok, vagy az aktivisták napi díjazása, így az még magasabb lehet.

Az Állami Számvevőszék közölte, hogy a törvényben előírt határidőre elvégzik a vizsgálatot. Erre egy évük van. A  Fidesz szerint minden szabályt betartottak a kampányban.

(A hvg.hu nyomán)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.