Fákat téptek ki gyökerestől, hogy Komló mellett 40 tonna szemetet rakhasson le illegálisan egy olasz kamion

2019. december 22. 10:26 - szerző: Ágoston Zoltán

A magyar hatóságok lefoglalták azt az olasz kamiont, amely hozzávetőlegesen 40 tonna hulladékot rakott le illegálisan Baranya megyében – írja a Szabad Pécs.

A portál egy olvasójára hivatkozva számolt be arról, hogy az olasz kamion Komló és Mánfa között kiborította a szemetét. Erre akkor derült fény, amikor a a földes mellékúton a sofőrje a járművével beleragadt a sárba, és segítséget kért egy traktortól, hogy húzza ki. Többször is fordulhatott, amíg lerakta a hulladékot.

Fotó: Szabad Pécs/olvasói fotó

Ezen a területen főleg bérbe adott mánfai önkormányzati tulajdonban lévő kertek fekszenek, a Szabad Pécs pedig úgy tudja, hogy a hulladéklerakás szervezett akció lehetett, egy munkagép készítette elő hozzá a területet, tövestől tépve ki kisebb fákat a megtisztításához. 

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, amely arra is kiterjed, hogy a kiskertek valamelyik bérlőjének van-e köze a történtekhez. A szemét miatt riasztották a katasztrófavédelmet is.

A kamion hatósági lefoglalása után a fuvarozó cég sietve ígéretet tett, hogy elszállítja a hulladék és segít a terület rendbehozatalában.