Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A bíróság elől vitték be a rendőrök G-Rast, amikor éppen jelentkezni akart a körözés miatt

2019. szeptember 12. 18:51 - szerző: 168 Óra

Szerdán derült ki, hogy a rendőrség elfogatóparancsot adott ki a G-Ras művésznéven ismert énekes és aktivista, Komáromy Gergely ellen. Az aktivista azt mondta, hogy fogalma sincs, miért keresi őt a rendőrség, csak annyit tudott, hogy garázdaság miatt. Ma Facebook-oldalán élőben közvetítette, hogy be akart menni a bíróság Markó utcai épületébe, de a rendőrök igazoltatták, és bevitték az V. kerületi kapitányságra – vette észre a 444.

G-Ras a városligeti és az ellenzéki tüntetésekről ismert. Szerdán az aktivista azt a tanácsot kapta, hogy csütörtök délelőtt menjen be a bíróságra. Idézése oda szólt, az ügye már bírósági szakaszban van. A videón azt mondja, hogy valószínűleg azért indult ellene eljárás, mert 2017-ben társaival együtt a városligeti fákat szerette volna megvédeni a kivágástól.

Fotó: Facebook

Már a bíróság épülete előtt állt, amikor rendőrök léptek hozzá, személyi igazolványt kértek tőle általános ellenőrzésre hivatkozva, majd közölték, hogy élő körözés van kiadva Komáromy Gergely ellen.

A rendőrök ezután tájékoztatták, hogy előállítják őt a kerületi kapitányságra. Az aktivista hiába mondta, hogy pont ezért kell bemennie a bíróságra, a rendőrök elfogták, és bevitték.

 

Komáromy Gergely későbbi posztjában azt írta, hogy már járt a bíróságon, és azért adták ki a körözést, mert nem vette át az értesítést. Megjegyezte, az különösen morbid, hogy pont a bíróság elől vitték be a fogdára, hogy aztán bilincsben vihessék vissza a bíróságra.