Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Költségvetési csalással vádolnak egy fideszes polgármestert, mégis őt jelöli a kormánypárt az önkormányzati választásra

2019. július 18. 07:02 - szerző: 168 Óra

Tát Margitot, Méhkerék fideszes polgármesterét költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Gyulai Járási Ügyészség, derül ki csütörtöki a Magyar Narancs cikkéből. Ennek ellenére a politikus a Fidesz polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon.

Tát Margit elsőrendű vádlott a támogatási szerződés aláírásakor fennálló valós - az írásban lefektetett megtévesztő nyilatkozatától eltérő - szándéka az volt, hogy a legfeljebb 31 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatást az engedélyezett felhasználási cél megvalósítása nélkül jogtalanul megszerezze, és azt más, az eljárás során ismertté nem vált célra fordítsa – idézi a lap a birtokába került vádiratot.

Tát Margit

A bíróság a lap kérdésére elismerte, hogy a vádiratot megkapták, és hozzátették, hogy a tárgyalást még nem tűzték ki, talán őszre várható.

A 444.hu 2015-ben azt írta az ügyről, hogy a 31 millió forintos uniós forrásból bűnmegelőzési programot kellett volna megvalósítania a méhkeréki iskolának, ám a program – egy kétnapos tanároknak szóló tréninget leszámítva - elmaradt.