Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoznak a fideszes államtitkár vejének az ügyében, aki sajátjaként használja a gyerekeknek közpénzből kibővített lovasközpontot

2018. május 22., 16:15

Szerző:

Költségvetési csalás – „a jóváhagyott céltól eltérően felhasznált közpénz” – gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a tápiószentmártoni lovascentrum ügyében a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága - írja a hvg.hu.

Áprilisban derült ki, hogy a Pest megyei Tápiószentmártonban kizárólag a település fideszes országgyűlési képviselője, Czerván György államtitkár veje használja azt a több mint 45 millió forintból kibővített „lovas oktatóbázist”, amelyet eredetileg szakmai továbbképző centrumnak, valamint arra szántak, hogy majd általános iskolások sportolhassanak és ismerkedhessenek a magyar lovas kultúrával.

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az ügyben az a Bozsik József tett feljelentést, aki a Jobbik jelöltje volt ebben az egyéni választókörzetben. Bozsik József szerint a lovas központban „mindent úgy dobtak össze”, és ez Czerván György vejének, ifjabb Galbács Ferencnek a közreműködésével történt.

Czerván György korábban azzal rázta le a Hír TV-nek az ügyben feltett kérdéseit, hogy „Jobbik-tévének nem nyilatkozik, Soros-bérencekkel pedig nem foglalkozik.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.