Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Költse az izomsorvadásos betegek kezelésére a büntetést! - ezt követelik az ellenzéki képviselők Kövér Lászlótól

2019. március 19. 14:08 - szerző: MTI

Jótékony célra javasolja fordítani több ellenzéki frakció azt az összeget, amely képviselőik tiszteletdíjának csökkentéséből származik.

Az Országgyűlés kedden harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekkel összefüggésben, ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakoztak a politikusok. A büntetések összesen több mint 41 millió forintot tesznek ki. Csökkentették, illetve megvonták a fizetését négy jobbikos, tizenkét MSZP-s, hét DK-s, hat LMP-s, öt párbeszédes és két független képviselőnek.

A Jobbik közleményben tudatta, érintett képviselői igazságtalannak tartják a büntetést és azt követelik Kövér László házelnöktől, hogy a befolyó tételt az állam és a társadalombiztosítás által nem támogatott SMA-izomsorvadásos betegek egészségügyi kezelésére fordítsa.

Az LMP a rászoruló családokat támogatná a befolyt összegből. A párt két társelnöke, Demeter Márta és Keresztes László Lóránt szerint Kövér László kettős mércét alkalmazva korlátozza az ellenzéki frakciókat a szabad véleménynyilvánításban, a házelnök pedig érdekelt a büntetésben, hiszen az Országgyűlés által elkölthető összeget növelik.

A DK alelnöke, Varju László azt írta, büntetést nem azok érdemelnek, akik kiálltak a magyar munkavállalók érdekei mellett, hanem azok a fideszes képviselők, akik rabszolgasorba akarják hajtani honfitársaink százezreit.

Bősz Anett, a Liberálisok politikusa, független képviselő szintén kommünikében azt közölte, sose volt még ilyen büszke büntetésre. Szerinte a fideszes többség azért büntette meg az ellenzékieket, mert kiálltak a magyar munkavállalók kizsákmányolása ellen.

A Párbeszéd-frakció - egy sajtótájékoztatón elhangzottak szerint - azt szeretné, ha kilakoltatás előtt álló, illetve már kilakoltatott családokat segítenék a pénzből.