Kocsis Máté szerint meg kell vizsgálni, hogy nem történt-e bűncselekmény a parlamentben

2018. december 12., 20:05

Szerző:

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tartott, miután ma az ellenzék megpróbálta megakadályozni a mai parlamenti szavazást. A mai napon ugyanis a fideszes parlamenti többség szerdán illegális módon megszavazta a Munka törvénykönyve módosítását, amelynek értelmében a munkáltatók évi 400 óra túlórára is kényszeríthetik a munkavállalóikat, 12 hónap helyett 36 hónap áll a rendelkezésükre, hogy odaadják az ezért a munkáért járó pénzt. A módosítást annak ellenére szavazták meg, hogy a voksolás a házszabályok ellenére történt, ugyanis képviselői kártya nélkül is szavazhattak a név szerinti szavazáson. 

Kocsis Máté elmondta, hogy szerinte az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, és teljesen példátlan az országgyűlés elmúlt 28 éves történetében az, ami ma történt.

Úgy látja, hogy az ellenzéki képviselők, elsősorban jobbikos huligánok és liberális anarchisták a fizikai atrocitásoktól sem riadtak vissza. Megpróbálták mindenáron a magyar országgyűlés, a legfőbb népképviseleti szerv működését agresszióval megakadályozni.

Ezzel párhuzamosan a kormánypárti képviselők az esküjükhöz híven nyugodtan és méltóságteljesen jártak el, ezért köszönetet is mondott nekik, mivel nem engedték meg, hogy az ellenzék a szocialisták vezetésével bolondot csináljon a magyar országgyűlésből.

A frakcióvezető szerint meg kell vizsgálni, hogy bűncselekmény is megvalósult-e azzal, hogy az országgyűlés munkáját megakadályozták, és azt, hogy a házelnök leüljön a helyére.

A frakcióvezető szerint az ellenzék állításai a rabszolgatörvény néven elhíresült törvénymódosításról mind hazugságok, és a munkavállalók nem kényszerítik túlórára a munkavállalókat, nem csorbulnak a szakszervezetek jogai, és nem terjesztik ki törvényben a hatnapos munkahetet.

Úgy véli, hogy a mai történések méltatlanok a magyar országgyűléshez.

 

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.