Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kocsis Máté bocsánatot kért a kormánypárti újságíróktól, akiket vérig sértett a fideszes médiabirodalom feje

2019. február 5. 15:56 - szerző: 168 Óra

– Méltánytalan és valótlan, amit Varga István egykori képviselőtársam önökről mondott. Méltánytalan, mert Önök azok, akikre a mindennapokban és a leghangosabb politikai csatákban is mindig számíthatunk. Önök azok, akik lehetőséget adnak számunkra, hogy a nyilvánosság előtt elmondhassuk, amit a világról, hazánk ügyeiről gondolunk, és Önök azok, akik – ha kritikusan is – mellettünk állnak, amikor hibázunk – írja Kocsis Máté a Pesti Srácokon közzétett levelében.

A Fidesz frakcióvezetője szerint ugyanakkor sértő is Varga István állítása, mert

az igényesség és az intellektuális fölény már akkor is az önöké volt, amikor létszámukban messze elmaradtak a posztkommunista és liberális kollégáiktól."

Így folytatja: „(...) ideát mind a „régi nagy öregek”, mind az új generáció tagjai döntő többségükben

tanultabb, műveltebb, ha úgy tetszik igényesebb újságírók, mint odaát.

Az önök értékalapúságáról már nem is beszélve, amely a nemzeti oldal számára folyamatosan zsinórmértéket, támaszt jelent. Tényleg sok Népszavát, Indexet és Magyar Narancsot olvashat Varga István, talán így ivódott bele a “odaátiak” oktalan felsőbbrendűség-kultusza." Kocsi Máté végül biztosítja a címzetteket, hogy szégyelli magát a Varga által elmondottak miatt, ezért helyette is bocsánatot kér.

Varga István, a fideszes médiabirodalom feje a Behirnek adott interjújában azt mondta, hogy szerinte a kormánnyal szemben kritikus sajtó igényesebb és jobb minőségű, mint a kormánypárti sajtótermékek, valamint, hogy az igényes, jó tollú újságírók nem náluk vannak. 

Varga István az interjú hétfőn lemondott, a 24.hu úgy tudja, hogy Rogán Antal szállította le neki a selyemzsinórt.