Kocsis Gergely: A szabadúszó színészek nagy bajban vannak

Nem csak a vendéglátósok, a színházi emberek is szenvednek. Kocsis Gergely színművész a mindennapjairól mesélt a Keljfeljancsiban.

2021. február 3., 08:57

Szerző:

Fiala János műsorában ma reggel Kocsis Gergely Jászai Mari-díjas színművésszel, a Katona József Színház társulatának tagjával beszélgetett a mindennapokról, a családjáról és szóba kerül a fizetése, sőt még a tavaly március óta tartó "plafon nézegetés" is.

Kocsisról kiderült, 46 éves, a pandémia előtt rengeteget dolgozott, családos ember. Feleségével és két kisfiával egy kertes házban él, van a családnak egy ivartalanított - egyébként nőstény - macskája is. 

A színész elmondta, tavaly március óta teljesen megváltozott az élete. Arra a kérdésre, hogy mit csinál a pandémia alatt, azt válaszolta: 

"fekszem egy kanapén nézem a plafont és ismételgetem magának, hogy jaj de tehetséges vagyok" - mondta Kocsis viccesen. 

Hozzátette, számára nem okozott olyan nagy financiális problémát a pandémia és a színház bezárás, mint más szabadúszó kollégáinak. Neki ugyanis van fix jövedelme,  

"nem cseréltem fel a szalámit párizsira" - mondta. 

Kifejtette, hogy természetesen többet keresett korábban, mikor voltak előadások, de most sem panaszkodik, Felesége fizetésével együtt még mindig rendben el tudják tartani magukat. 

Kiemelte, hogy a pandémia alatt sok ideje volt - talán túl sok is -, hobbikertész lett és sokkal jobban megismerte két kisfiát, akik egy időben rácsodálkoztak, hogy miért tud az édesapjuk este 6 óra után is otthon lenni a hétköznapokban.  

Hozzátette, az elmúlt két hétben ismét tud dolgozni, hiszen főszerepet kapott a Tárnoki Márk rendezte Szavalóverseny című darabban, amit jelenleg próbálnak. Mint mondta, a színházban most átálltak a streaming szolgáltatásra, jelenleg többet forgatnak, aminek ő már nagyon örül, hiszen november óta unatkozott, de az elmúlt két hétben végre ismét van dolga. 

A színművész elmondta, közel járt a depresszióhoz az elmúlt időszakban, mégis szerencsésnek mondhatja magát, mert nem veszítette el teljesen a jövedelmét, és családja is támogatta a bajban, házassága sem sínylette meg az összezártságot. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.