Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A dencsházi polgármester szerint nem állatkínzás, hogy baltával félholtra vernek egy kutyát, aztán élve eltemetik

2019. augusztus 11. 14:44 - szerző: Ágoston Zoltán

HELYREIGAZÍTÁS

Lapszemlénkben valótlanul állítottuk, hogy „A bejegyzés alatt elkezdődött a vita az ügyről, amelyhez Kobra Ottó több hozzászólást is írt. Az egyikben azt állítja, hogy ő nem is tartja állatkínzásnak, ami történt: »Én magam is elítélem az állatkínzást, de mint helyi lakos a tények ismeretében azt ami történt nem tartom annak! Természetesen magam részéről is meg van kit nevezek felelősnek az eseményekért, de ennek ellenére nem kívánom azt, hogy ő vagy a családja bármilyen formában erőszak áldozatává váljon« – hangzik a polgármester hozzászólása.”

Ezzel szemben a valóság az, hogy Dencsháza hivatalos kommünikéjén kívül Kobra Ottó polgármester semmilyen formában nem szólt hozzá a kommentekhez. A fenti idézet nem tőle származik. A hivatalos álláspontja továbbra is az, hogy az állatkínzást és bármilyen más erőszakos bűncselekményt elítél.

A valótlan állításért elnézést kérünk tőle.

A Bors nyomán a héten mi is megírtuk, hogy a Baranya megyei Dencsházán egy nő, B. Zsuzsa krumplival, kenyérrel, hússal és alkohollal fizetett egy férfinak azért, hogy agyonverje a kutyáját. A férfi baltával végre is hajtotta, amit kértek tőle, és bár azután, hogy először lesújtott, a kutyának sikerült elmenekülnie – a kocsma elé rohant, ahol a nő dolgozik –, végül mégis sikerült félholtra verni, ami után a gyilkosa pedig véres ruhában visszament a kocsmába inni. Állatvédők szerint a Léna nevű kutya még élt, amikor eltemették. Kivégzéséből pedig hatalmas botrány lett, a nőt feljelentették, a Szurkolók az Állatkínzás Ellen 20-25 tagja bement a kocsmába számon kérni, amiért aztán ő is a rendőrséghez fordult. 

Most a 444 hívja fel a figyelmet, hogy az ügyet kísérő vitában véleményt nyilvánított Kobra Ottó független dencsházi polgármester is, aki a község Facebook-oldalán még szerdán azt írta,  helytelen és elítélendő ami történt, ráadásul a kutya megöléséhez egy értelmileg sérült embert használtak fel, de elítéli, azt is, hogy az állatvédelem nevében a dencsháziaknak most kínzással és mással fenyegető üzeneteket küldenek. A bejegyzés alatt elkezdődött a vita az ügyről, amelyhez Kobra Ottó több hozzászólást is írt. Az egyikben azt állítja, hogy ő nem is tartja állatkínzásnak, ami történt:

„Én magam is elítélem az állatkínzást, de mint helyi lakos a tények ismeretében azt ami történt nem tartom annak! Természetesen magam részéről is meg van kit nevezek felelősnek az eseményekért, de ennek ellenére nem kívánom azt, hogy ő vagy a családja bármilyen formában erőszak áldozatává váljon”

– hangzik a polgármester hozzászólása.